Jobba på Malta – att ta steget

jobba på maltaOm man funderar över att jobba på Malta men är nervös över hur det hela går till, ska man veta att det egentligen bara är att ta steget. Många svenskar väljer att jobba på Malta, speciellt efter studenten. Det blir en rik upplevelse för en, som man inte kommer att glömma.

Malta är en ö i mellersta medelhavet, med runt 400.000 invånare. Man räknar med att cirka 5000 av dessa är svenskar. Dessutom kan de flesta på ön engelska, så att kommunicera är inget större problem.

Dessutom finns det hjälp att få, om man är nervös över att bli lurad av en mäklare eller liknande. I Malta kan man pruta på sin hyra, vilket gör att den även kan bli väldigt hög om man hamnar fel. Det är inte så vanligt dock, eftersom det ofta är priskrig mellan olika mäklare. Istället kan man se efter vem som är billigast.

Att jobba på Malta kräver ju såklart även att man hittar ett jobb. Det brukar finnas en hel del inom bland annat spelbranschen och IT. Att jobba på Malta kräver kanske inte att man är jättesocial, men man måste kunna uppskatta att hitta på saker, då det är väldigt vanligt att man gör aktiviteter med sina arbetskamrater.